Wat is wenkbrauw threading?

Wenkbrauw threading gebruikt een stuk draad om haar uit de wenkbrauwzone te verwijderen en zo je wenkbrauwen vorm te geven. Het haar wordt uit de follikel verwijderd, maar de huid wordt niet beschadigd. Deze methode van haarverwijdering staat bekend om zijn precisie, waardoor zelfs de kleinste haartjes kunnen worden verwijderd.

Wat kun je verwachten tijdens je afspraak?

Voordat het eigenlijke threaden begint, krijg je een consultatie om de vorm te bepalen. Terwijl je op een stoel zit, vraagt de threading artiest je om je ogen te sluiten en achterover te leunen, waarna ze beginnen met threaden. Of de artiest nu werkt aan de bovenkant, het midden, of de onderkant van je wenkbrauw, je zult voelen hoe de draad het haar verwijdert — vergelijkbaar met kleine kneepjes. Het hele proces duurt ongeveer 15 minuten.

De voordelen van wenkbrauw threading

Threading is veel preciezer dan waxen, waardoor je threading artiest fijnere haartjes kan verwijderen die gewoonlijk niet aan de wax blijven plakken. Threading is ook een uitstekende optie als je een gevoelige huid hebt die gevoelig is voor irritatie.

Doet het proces pijn?

Aangezien threading alleen het daadwerkelijke wenkbrauwhaar verwijdert en geen huid, doet het veel minder pijn dan waxen. Hoewel het nog steeds een beetje oncomfortabel kan zijn, is er weinig contact met de huid. Er is ook geen risico op brandwonden of irritatie van je huid met wax.

“Je huid kan er geïrriteerd uitzien, maar deze [irritatie] komt door de stimulatie van de huid, niet door overmatige verwijdering van huid die kan optreden bij waxen,” legde Sheikh uit.

Resultaten duren weken

Net als bij waxen, duurt threading over het algemeen twee tot vier weken — maar dit hangt af van je haartype. Echter, je zou uiteindelijk langer tussen afspraken kunnen gaan.

Wanneer moet je wenkbrauw threading vermijden?

Als de huid rond je ogen droog of geïrriteerd is, kan het ook een goed idee zijn om je wenkbrauwen niet te laten threaden.

Al met al, als je je microblading niet kunt veroorloven — of als waxen of plukken gewoon te pijnlijk is — dan is wenkbrauw threading misschien wel de wenkbrauwverzorgingsmethode voor jou. BBS Beauty Clinic biedt een deskundige threading service die zorgt voor prachtige en nauwkeurig gevormde wenkbrauwen.

Bron: https://beautyclinic.global/